Ellis Island

Ellis Island is een van de meest populaire bezienswaardigheden van New York en mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een citytrip naar deze wereldstad. Het eiland kent een zeer interessante historie, waardoor er bijvoorbeeld van alles te leren valt op het eiland. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige plaats om foto's te namen en het indrukwekkende verhaal daarmee thuis nog een keer te vertellen. Zo kan een citytrip naar New York zowel interessant, leuk als educatief zijn en blijkt New York uitstekend van alle markten thuis te zijn. Met name de historie van Ellis Island is belangrijk geweest voor Amerika als geheel.

Ellis Island was ooit de toegangspoort voor heel Amerika. Dat betekent dat er hier wel bepaald of het mogelijk was het vasteland te bereiken en op die manier een leven op te gaan bouwen in Amerika. Zoals iedereen weet staat het land bekend om de ongekende mogelijkheden en is het dus al sinds jaar en dag erg druk aan de poort. Veel mensen willen hier hun geluk gaan beproeven en op die manier een mooi bestaan opbouwen. Van 1892 tot 1954 werd er op Ellis Island bepaald of men deze kans ook daadwerkelijk zal krijgen en men het mocht gaan proberen. In totaal zijn er op Ellis Island meer dan 12 mensen aan land gekomen. Al deze immigranten wilden graag een leven op gaan bouwen in Amerika en hadden op dat moment nauwelijks andere mogelijkheden. Zo hadden ze vaak geen geld, kenden ze nog niemand in Amerika en was het goed mogelijk dat er allerlei ziektes mee werden gedragen.

Oorspronkelijk werd het eiland echter gebouwd als een versterking langs de kustlijn. Dit gebeurde in 1812. Later is het Vrijheidsbeeld erbij in de buurt neergezet, waardoor er nu een interessante combinatie van de beide bezienswaardigheden is ontstaan. Iedere dag varen er tussen 09:00 en 17:00 uur boten af richting het Ellis Island. De boten vertrekken vanaf Battery Park in New York en Liberty State Park in New Jersey. Met deze boot valt het eiland te bereiken en is het daarnaast mogelijk om direct naar het Vrijheidsbeeld te kijken. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om unieke foto's te maken van dit beeld en daarbij een andere invalshoek te kiezen dan veel van de andere mensen die het beeld bijvoorbeeld vanaf het land op de gevoelige plaat vast proberen te leggen.

Het is verstandig om de boottocht naar Ellis Island op tijd te bespreken. Het eiland is erg populair onder toeristen en om vervelende teleurstellingen te voorkomen is het dan ook slim op tijd voor een ticket te zorgen. Tijdens het bezoek kan men vervolgens een hoop leren over de immigratie in Amerika. Het Ellis Island is als het ware een symbool geworden voor de totale immigratie naar Amerika uit het verleden. Met name de jaren aan het eind van de 19e en het begin van de 20ste eeuw zijn goed vertegenwoordig in de archieven. Tijdens die tijd kwamen er zeer veel mensen naar Amerika om een beter bestaan op te willen bouwen.