Vervoer in New York

Het vervoer in New York werkt wat anders dan bij ons. Dit komt onder andere door het feit dat het natuurlijk een zeer grote stad is waar alles dan ook een stuk sneller lijkt te gaan. Zo rijden de taxi's af en aan door deze stad en is het niet heel verstandig om te gaan lopen. Wel kunt u gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer, aangezien dit u eigenlijk overal brengt. Tenslotte is het ook niet erg verstandig om een auto te huren in New York, behalve als u buiten de stad grotere afstanden af wil gaan leggen.

Taxi

Het vervoer in New York bestaat voor een groot deel uit de taxi. Dit komt door het feit dat er ontzettend veel van rondrijden en dat u deze dus heel gemakkelijk aan kunt houden. De taxi's hebben bovendien geen vaste standplaats, waardoor het van belang is af en toe met uw hand te zwaaien. Op die manier zal er direct een taxi voor u stoppen, zodat u in kunt stappen en naar de plaats van bestemming kunt reizen. De taxi is bovendien niet erg duur, waardoor u relatief voordelig en snel op de plaats bent waar u naartoe wilt.

Lopen

Het vervoer in New York is dusdanig goed geregeld dat het eigenlijk niet nodig is om te gaan lopen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om sportief aan de gang te gaan en een wandeling te maken, maar wanneer u wat wilt gaan bekijken is het verstandiger om dit met de taxi of het openbaar vervoer te doen. Op die manier bent u snel op de plaats van bestemming, zonder dat dit direct een hoop geld hoeft te kosten. U hoeft zo geen lange einden te lopen en heeft aan de andere kant de mogelijkheid meer te bekijken op een dag in deze prachtige stad.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in New York is meer dan uitstekend geregeld. Dit komt door het feit dat u gebruik kunt maken van zowel de metro als de bus. De metro brengt u eigenlijk overal, maar voor de horizontale verplaatsingen kunt u daarnaast ook gebruik maken van de bus. Wanneer u van plan bent meerdere dagen te reizen met het openbaar vervoer is het verstandig om daar een speciale kaart voor aan te kopen. Op die manier kunt u meerdere dagen heel voordelig met het openbaar vervoer reizen en komt u werkelijk overal in New York.

Auto huren

Wat betreft het vervoer in New York is het niet erg handig om een auto te huren. Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk om overal zelf heen te kunnen rijden. Het is aan de andere kant haast onmogelijk om een parkeerplaats te vinden bij de verschillende bezienswaardigheden, waardoor u al snel in de problemen komt. Daarnaast is de brandstof er ontzettend duur, waardoor het verstandiger is om voor het openbaar vervoer te kiezen of een taxi te nemen. Een auto huren in New York is eigenlijk alleen interessant wanneer u verder buiten de stad wilt gaan kijken en daarvoor lange afstanden dient te overbruggen.